Bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven wordt sterk door de overheid gestimuleerd en kan enorme besparingen opleveren. ASI Duurzaam heeft ruime ervaring in het leggen van zonnepanelen op de (platte) daken van fabrieken en bedrijfspanden. 

ASI Duurzaam

Laat ons uw zonnepaneel systeem aanleggen conform uw wensen. Plaatsen van de panelen en de technische installatie met omvormer en eventueel een accupakket.

ZO WERKT HET

Dit moet U Weten

De Nederlandse regering heeft zich als doel gesteld om 49% minder CO2 uit te stoten in 2030 en 95% minder in 2050 ten opzichte van 1995. Bedrijven hebben hier het grootste aandeel in namelijk 71% van de totale uitstoot.

Gelukkig zijn er verschillende stimuleringsregelingen om bedrijven te verduurzamen en deze doelen te halen. Energie opwekken door middel van zonnepanelen maakt hier onderdeel van uit.

Bij elke investeringsgrootte zijn er interessante zakelijkevoordelen. Denk aan minder belasting afdragen, teruglevering aan het electriciteitsnet en het ontvangen van subsidies.

Voordelen zakelijke aanschaf zonnepanelen

1. Belastingvoordeel

De kosten voor aanschaf en installatie kunt u opvoeren als kosten waardoor u minder belasting betaald dat jaar.

2. Afschrijving

U mag de zonnepanelen over een periode van 20 jaar afschrijven (bron). 

3. Terugleversubsidie

Bedrijven kunnen een vergoeding ontvangen voor stroom die aan het elektriciteitsnet wordt teruggeleverd. Kijk bij de nieuwe regelingen.

4. Stimuleringsregeling Duurzame energietransitie (SDE++)

Bedoeld voor grote projecten vanaf ongeveer 500 zonnepanelen. Bedrijven ontvangen een vergoeding voor elke opgewekte kWh. Er is jaarlijks een beperkt budget beschikbaar. Bedrijven dienen zich vooraf in te schrijven om hier aanspraak op te maken.

 Meer informatie over de SDE++ subsidie

5. Energie-investeringsaftrek (EIA)

Deze regeling is bedoeld voor kleine projecten met een minimale investering van 15kW en een maximale aansluiting van 3x80A. Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dit levert gemiddeld 11% belastingvoordeel op. Ook voor deze subsidie is een beperkt budget beschikbaar en dient vooraf aangevraagd te worden.

 Meer informatie over de EIA subsidie

6. Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Met deze investeringsaftrek kunt u tot 28% van de investeringskosten in zonnepanelen aftrekken van de fiscale winst aan het eind van het jaar. De zakelijke investering moet tussen de €2.401 en €323.544 zijn.

Laat ASI Duurzaam een offerte maken

Ga ook voor een (enorme) besparing op je energie rekening. Wij bekijken uw mogelijkheden inzake besparingen op de aanschaf vanuit de overheid en maken een offerte op maat.

Ja, ik maak graag een afspraak

De beste opties voor Uw dak

Maak kennis met ASI Duurzaam en laat ons een offerte maken. Wij bekijken zorgvuldig uw situatie en bespreken wat mogelijk is binnen uw wensenpakket.

Gratis en persoonlijk advies

Onze adviseur helpt u het maximale rendement te behalen met uw dak. Je eigen groene stroom produceren is de doelstelling zodat je het meeste kan besparen op je energierekening.

zonnepaneel voordeligparticulieren

Telefoon

085-212 9235

Email

info@asiduurzaam.nl

Informatie/Offerte Aanvraag

IK BEN PARTICULIER

IK BEN EEN BEDRIJF